· 

10 sieraden kadotips voor herfst 2020

door Linda de Bruijn

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

De herfst is een prachtige periode, niet alleen is de natuur nu op zijn mooist, maar het is ook de tijd waarop we naar binnen gaan, niet alleen in letterlijke zin van lekker knus op de bank bij de kachel, maar ook symbolisch, naar binnen in onszelf. We maken de balans op van het jaar dat bijna achter ons ligt. We kijken wat we hebben "gezaaid", oogsten ons successen en bereiden ons voor op het jaar dat gaat komen. Net zoals de bomen hun bladeren loslaten, laten wij los wat we niet meer nodig hebben of ons tegenhoudt. Wat nuttig is nemen we mee. Niet altijd zijn we ons hiervan bewust en dat hoeft ook niet, maar soms is het fijn om er even stil bij te staan.
 
Terugkijkend op het jaar dat bijna achter me ligt, zie ik dingen die goed zijn gegaan en dingen die ik beter of anders had kunnen doen. Een aantal sieraden- en kostuumprojecten heb ik niet kunnen doen omdat vanwege de corona crisis, festivals en evenementen werden afgelast of verzet naar volgend jaar. Gelukkig kreeg ik daarvoor in de plaats tijd om nieuwe sieraden te maken en hun verhalen te vertellen. In dit blog vind je daarom 10 leuke sieraden kadotips voor de fijne herfst. En natuurlijk wordt elk sieraad gratis sfeervol ingepakt als kadootje, voor jezelf of voor ieder anders.

 

#1. Paddestoel oorbellen met een vleugje fairytale

Paddenstoelen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de herfstcollectie sieraden. Voor sieradenliefhebbers met een romantisch hart zijn deze oorbellen met handgemaakte glaskralen uit Nederland en gouden bedeltjes voor een beetje fairytale glamour. Niet alleen in sprookjes komen paddenstoelen voor, ook in Alice in Wonderland speelt de paddenstoel een hoofdrol.

 


Caterpillar: By the way, I have a few more helpful hints. One side will make you grow taller...

Alice: One side of what?

Caterpillar: ...and the other side will make you grow shorter.

Alice: The other side of what?

Caterpillar: THE MUSHROOM, OF COURSE!'

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

#TIP 2:  Oorbellen voor vogelspotters

Het fijne aan de herfst vind ik dat de vogels zich weer meer laten zien en horen. Hoewel ik geen vogelkenner ben, vind ik het leuk om vogels te spotten. Soms wordt je 's ochtends verrast voor een concert van een winterkoninkje met zijn grappige korte staart. Af en toe krijg ik bijzonder bezoek in mijn studio van een binnenvliegend meesje of musje. 

 

Deze oorbellen zijn gemaakt met handgemaakte glaskralen uit Schotland en Nederland en unieke hangertjes van keramiek uit Engeland.

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 3: Sieraden met een herinnering aan de zomer

Deze vlinderoorbellen zijn een mooie herinnering aan warme zonnige zomerdagen. Afgelopen jaar zag ik voor het een koningspage of koninginnenpage fladderen. Beide vlinders lijken op elkaar en in het voorbij gaan kon ik het onderscheid niet maken. 

In mijn sieradendozen vond ik deze vlindervleugel-hangers uit Engeland. Het zijn uiteraard geen echte vlindervleugels, maar een prachtige foto's die verzegeld zijn in art resin (hars). Een nauwkeurig werkje dat veel geduld vergt. Ook de witte kralen die gemaakt zijn van ieniemienie kraaltjes en de gele glaskralen zijn handgemaakt en komen uit Engeland. De gehamerde ringen en oorbelhaakjes zijn van mijn hand.

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 4: Oorbellen met veren

In de herfst is het ook tijd voor een beetje sprookjes-magie. De raaf met zijn zwarte verenkleed is al eeuwenlang een mysterieus dier. In het middeleeuwse dierdicht Van den vos Reynaerde komt de raaf Tiecelijn voor, hij brengt boodschappen over aan andere dieren.

De Kelten kenden goddelijke kracht aan het dier toe: waarzeggerskunst; overwinning in de strijd; vruchtbaarheid. Een totaal zwarte raaf is een boos teken, maar heeft hij een witte vlek, dan brengt hij geluk.

Deze oorbellen hebben unieke handgemaakte veren van polymer clay uit Engeland en prachtige handgemaakte glaskralen uit Engeland en Israël.

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 5: Haasje over oorbellen

Zijn het konijnen of zijn het hazen? Het zijn haas oorbellen. Deze fantasy oorbellen zijn voorzien van unieke keramische haashangers van UK artisan Lindsay Drake, met draad omwikkelde gerecyclede sarizijde, lampwork glaskralen van de Israëlische Rachel Cohen en prachtige Tsjechische glazen bloemkralen.

De haas was het heilige dier van de godin Eostre of Ostara, naar wie het Paasfeest genoemd zou zijn, was de godin van de lente en de vruchtbaarheid. Het Engelse woord Easter is hiervan afgeleid. De haas was ook het symbool van de maan. 


Een geweldig accessoire om je kostuum of jurk mee te stylen voor een fotoshoot of festival.

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 6: Unieke Halloween sieraden

De herfst is ook de tijd voor een beetje magie. Eind oktober vieren we Halloween, een dag vol magie, die inmiddels ook in Nederland een traditie geworden is. Wist je dat de naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november? Op de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain . 

Deze unieke oorbellen hebben handgemaakte spookhuisjes van keramiek uit Frankrijk en handgemaakte Jack O' Lantern kralen van polymer clay uit Noord Ierland.

 


top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 7: Mystieke DRUÏDE SIERADEN

Net voordat de herfst begon is het vijfde seizoen van Outlander op DVD verschenen. De serie is niet alleen bekend vanwege het  mooie liefdesverhaal van Jamie en Claire of de historische kleding, maar ook vanwege de muziek. Elke fan kent natuurlijk  de theme song "Skye boat song", maar ook het nummer Dance of the Druids dat je hoort in het eerste seizoen wanneer Claire tijdens Halloween-nacht stuit op druïdes die met vuur en bloemenlantaarns rond een steencirkel dansen. 
 
Deze bijzondere sieraden zijn geïnspireerd op de bloemenlantaarns van de druïden en handgemaakt met witte lampwork glasbloemen, Schotse tweedwol en Swarovski kristallen. Een prachtig kerstkado met een bijzondere betekenis.

sieraden voor Outlander fans druide flower lantern sieraden

# TIP 8: Holidays are coming - kerst sieraden

Als de herfst eenmaal begonnen is, lijkt het wel alsof de dagen omvliegen. Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. De winkels leken steeds vroeger vol te liggen met cadeaus voor Sinterklaas en de Kerst.

 

Shop jij vroeg je kerstcadeaus en wil je alvast een verlanglijstje samenstellen, dan geef ik je hierbij alvast een leuke sieradentip: deze unieke ketting heeft een zilverkleurig 3D hertje (of rendier) uit Canada en een mooie handgemaakte glaskraal uit ons eigen land.

 

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 9:  "Bee ready for fall" oorbellen

 De avonden worden langer, het weer onstuimiger en de maan verschuilt zich vaker achter de wolken. Voor deze unieke zwart gele ketting maakte ik een halve maan van bronze-plated metaaldraad en omwikkelde het met kleine honinggouden kristalkraaltjes. Ik gaf de maan een kleine lantaarn zodat de bij de maan gemakkelijk kan vinden.

Een delicate en lichtgewicht ketting dat een mooi cadeau is voor fairytale en fantasy liefhebbers, pagans en wiccans - als onderdeel van een kostuum of op je dagelijkse outfit.

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

# TIP 10: Handwarmers in warme herfstkleuren

Voor het herfst ontwierp ik een kleine serie polswarmers in mooie herfstkleuren en versierde ze met vintage knopen en handgemaakte knopen van keramiek. Licht van gewicht en wasbaar.  Lekker voor op de fiets of voor in het bos of tijdens het shoppen. 

Heb jij ook een hekel aan wind die door de mouwen van je jas waait maar wil je in de herfst nog geen "echte" handschoenen aan? En om je mobiele telefoon te gebruiken, zijn vrije vingers ook prettig, nietwaar? 

top 10 sieraden tips voor herfst 2020

Verhalen die je misschien ook leuk vindt:


Write a comment

Comments: 0