fantasy sieraden

Maak je eigen unieke sieraden met schatten uit de natuur
fantasy sieraden · 01. February 2021
De natuur zit vol schatten die je kunt gebruiken om bijzondere sieraden te maken. Deze oorbellen maakte ik van takjes die ik vond in een bos in de omgeving van mijn huis. Gekke takjes met druppels van porselein...het hoeft tenslotte niet alle dagen serieus te zijn. Welke andere materialen je kunt gebruiken om je eigen unieke sieraden te maken, lees je in dit blog.

10 sieraden kadotips voor herfst 2020
fantasy sieraden · 12. October 2020
De herfst is een prachtige periode, niet alleen is de natuur nu op zijn mooist, maar het is ook de tijd waarop we naar binnen gaan, niet alleen in letterlijke zin van lekker knus op de bank bij de kachel, maar ook symbolisch, naar binnen in onszelf. Voor deze periode maakte ik een bijzondere lijst van mooie herfstsieraden. Bekijk ze hier.

fantasy sieraden · 15. June 2020
Zeg eens eerlijk, bij parels denk jij toch ook al gauw aan oma's parelketting en aan ouderwets, aan oude royalty? Parels zijn hip en dat waren ze al in de achttiende eeuw. Lees hier hoe James Fraser zijn liefde voor Claire toonde en wie parels opnieuw een trend maakte in de jaren 1960.

fantasy sieraden · 04. May 2020
Waar kun jij van genieten tijdens deze tijd van binnenblijven? Kun je nog genieten van de lente en vallen ineens de "gewone dingen" meer op? Waarschijnlijk had, je net als ik, je verheugd op leuke dingen als festivals, concerten en voorstellingen. Toch probeer ik om een beetje voor uit te kijken, want voorpret voor wat straks weer terugkomt is minstens net zo leuk. Met mijn top 5 sieraden voor dit voorjaar en hun verhaal kun je alvast een beetje wegdromen.

fantasy sieraden · 13. April 2020
Hou jij ook zo van voorjaarsbloemen? Van de eerste warme dagen waarop de vergeet-me-nietjes en ereprijs bloeien? Ik hou van het frisse groen van de eerste blaadjes aan de bomen, het tere blauw van de bloemen. De lente is een seizoen van nieuwe inspiratie, nieuwe trends, verhalen en sieraden. In dit verhaal vertel ik je over mijn plannen voor dit voorjaar, waar je inspiratie kunt vinden en waarom de Muzen niet meer van deze tijd zijn.

fantasy sieraden · 06. April 2020
Heb jij wel eens een zeemeermin gezien? Verhalen over zeemeerminnen zijn ouder dan de spreekwoordelijke weg naar Rome. Columbus dacht dat hij zeemeerminnen had gezien tijdens zijn reis naar Amerika. Had Columbus geweten wat hij echt had gezien dan had ik deze ketting niet kunnen maken. Tegenwoordig laten zeemeerminnen zich graag onder water fotograferen en hoe dat weer leidde tot inspiratie voor mijn zeemeerminnenketting lees je in dit verhaal.

fantasy sieraden · 30. March 2020
In onze tuin staat de Kleine Maagdenpalm alweer volop in bloei. Deze bloem heet in het Engels periwinkle en dat vind ik zo'n leuke naam. Vroeger las ik als meisje het betoverende boek Het kleine witte paardje van Elizabeth Goudge. In het boek kwam een kleine paardje voor dat Periwinkle heette en ineens was ik weer terug in de tijd. Hoe deze reis door de tijd eindigde in een paar bijzondere oorbellen, lees je in dit sprookjesverhaal.

fantasy sieraden · 16. March 2020
Je herkent het vast, je hebt een vaas gekocht of je auto laten repareren en twee dagen laten ontvang je een verzoek om een review over het product of de dienst achter te laten. Normaal laat ik de eer om een review achter te laten aan mij passeren, ik meld mij wel als iets niet goed is. Lekker Nederlands. Toch zijn reviews belangrijk voor makers van handgemaakte sieraden zoals ik. In dit verhaal leg ik je uit waarom en waarom ik zelf behoorlijk uit mijn comfortzone moet stappen om ze te vragen.

fantasy sieraden · 03. February 2020
Hoe vier jij Valentijnsdag? Stuur je kaartje naar je geheime liefde of naar je beste vriendin omdat je bij bent dat je haar kent? Weet jij eigenlijk hoe 14 februari Valentijnsdag is geworden en wat een Engelse dichter hiermee te maken had? Wat het meest romantische dorp is? En waarom Valentijnsdag in Duitsland niet wordt gevierd? Op deze vragen zocht ik een antwoord. Je leest ze in dit nieuwe verhaal.

fantasy sieraden · 13. January 2020
Voor mijn sieraden ben ik altijd op zoek naar bijzondere elementen. Hoewel ik in de loop van de tijd veel ervaring heb gekregen met verschillende technieken heb geleerd, zijn er te veel om alle elementen zelf te maken. Gelukkig heb ik een goed oog voor speciale en mooie handgemaakte elementen van andere kunstenaars. Een van de kunstenaars waarvan ik graag kralen en hangers gebruik is de Franse Danielle Pereira-Segura. Lees hier haar verhaal.

Show more