Magische bloemenketting

In het voorjaar had ik in onz e nieuwe tuin viooltjes geplant. Elke dag plukte ik daarvan een aantal bloemetjes om te drogen in de studio. Het klimaat in de studio bleek prima te zijn voor het drogen want binnen een paar dagen waren ze gekrompen tot miniatuur bloemetjes. De kleuren van de bloemen zijn prima bewaard gebleven, eigenlijk best wel een klein wondertje, een stukje magie van moeder natuur. De gedroogde viooltjes heb ik in een ienieminie flesje gedaan en er bijzondere kettingen van gemaakt. Ik had genoeg bloemetjes voor 4 kettingen.
Zo draag je dus de lente fijn met je mee. Meer info vind je hier: https://www.etsy.com/shop/StudioRosaLilly

Opzetten en weer uithalen

Leren door opzetten en weer uithalen kun je dit wel noemen. Omdat ik zo aarzel om haakpatronen van anderen te gebruiken, heb ik zelf iets bedacht. Telkens als ik een patroon zag dat ik echt leuk vond, stond er een copyright waarschuwing bij. Daarom heb ik voor mijzelf een eenvoudig patroon gemaakt met steken die ik beheers. Eigenlijk gewoon opgeschreven hoe ik het maak en daarna uitgetypt op de computer.
Nu ben ik het patroon aan het uitproberen met verschillende soorten garen. Ik ben niet zo "technisch" aangelegd, dus gewoon maar begonnen en gekeken hoe het uitviel. Nou sommigen goed en anderen dus totaal niet. Uithalen en opnieuw beginnen dus. Op deze manier kan ik goed uitvinden wat wel en wat niet werkt. Welke soort garen fijn aanvoelt en welke kleuren mooi zijn.

Een nieuw seizoen - een nieuwe stijl

Deze zomer ben ik een nieuwe weg ingeslagen met het fotograferen van mijn sieraden. De oude witte achtergrond lieten mijn sieraden goed zien, maar kostte me veel tijd om ze te bewerken tot echt goede foto's. Daarnaast gaven ze geen sfeer weer. Met de nieuwe achtergrond komt mijn "natuurgevoel" meer tot uiting en worden details van mijn sieraden beter weer gegeven. Deze groene oorbellen met handgemaakte libelle vleugels hebben fijne glitters en die kun je op deze manier goed zien. En in het echt zijn ze zelfs nog mooier.
De bloemetjes komen uit mijn eigen tuin en heb ik gedroogd in de studio.

Deze oorbellen, of in een van de andere kleuren, shop je HIER

Showcase

Afgelopen maandag showde ik mijn sieraden voor het eerst sinds de nieuwe studio op Facebook.
Een aantal sieraden waren snel verkocht. Andere sieraden kun je vinden in mijn Etsy shop.
Wil je eens een showcase bekijken, laat het me even weten.

Gekruld

Tijdens een wandeling door het bos kwam ik deze prachtige varens tegen die nog in de krul zaten. Net kleine feeën lantaarns langs het water.