Outlander obsessed

Misschien ken je de TV serie Outlander, in Nederland alleen op HBO en Netflix te zien. De serie is een verfilming van de boeken van Diana Gabaldron en vertelt het verhaal van Claire, een verpleegster die na de WO II terugkeert van het front en met haar echtgenoot een huwelijksreis door Schotland maakt. Op de avond voor Samhain (Halloween) verdwijnt zij wanneer ze de magisch steencirkel van Craigh na Dun bezoekt. Ze reist terug in de tijd en komt terecht in de Schotse Hooglanden van de 18de eeuw, waar ze, vanwege haar medische kennis als Healer wordt opgenomen in Clan MacKenzie. Samen met Jamie beleeft zij spannende avonturen.
De meer dan 50.000 (!) kostuums die door de spelers in de serie worden gedragen zijn ontworpen door kostuumontwerpster Terry Dresbach, die kostuums een zo autheniek mogelijke look gaf en ook verantwoordelijk is voor de prachtig wollen omslagdoeken, sjaal en handschoenen die door Claire worden gedragen. De kleur van stoffen voor de jurken en kilts zijn geinspireerd op de kleuren van planten en bloemen die in de 18de eeuw groeiden. Hierdoor ontstond het bijzondere kleurenpalet dat ze zien is op de derde foto.
De serie is inmiddels begonnen aan zijn vierde seizoen, maar al na het zien van de eerste aflevering was ik fan van de kostuums. Nou is kostuums maken een kunst op zich, maar de sjaals en handschoenen kon ik op zijn minst een keer proberen. Ik ben op zoek gegaan naar wol en garen en het eerste resultaat is deze bruine chunky colsjaal. Gemaakt van 100% scheerwol. (Ik bedacht me dat in 1743 geen acrylgaren bestonden).
De groen gehaakte shrug is een onderdeel van mijn kostuum voor Castlefest eind november. De colsjaal staat inmiddels in de webshop.

Foto's van Outlander en de kostuums vind je op de website van Outlander hier
Of bekijk de kostuums van Terry Dresbach hier

 

Wicca stokjes met betekenis

Al heel lang wilde ik wicca stokjes maken. Deze zomer is het dan eindelijk van gekomen.

De magische toverstokjes zijn gemaakt van vlier hout, dat ik vond na een hevige storm.

Ik nam het mee naar mijn studio en bewaarde het ruim een jaar om te laten drogen.

 

De vlier wordt beschouwd als heilige boom en het gezegde luid dat toverstokjes alleen van gevallen hout gemaakt moeten worden. Het kan beschermen, genezen en welvaart brengen, maar de eigenschappen worden over het algemeen op alle mogelijke manieren als magisch beschouwd. Het perfecte hout voor een all round toverstok.

 

Op het stokje bevestigde ik een heldere kwartspunt en versierde het met mos, koperdraad (koper geleidt energie), rozenkwarts (rozenkwarts brengt liefde en liefhebbende energie in je spreuken) en amethist (amethist is een steen van spirituele bescherming en zuivert je energieveld van negatieve invloeden).

Het stokje is met gerecycled sari zijde omwikkeld en ongeveer 25 cm lang.

 

Ik heb 4 stokjes gemaakt, maar omdat dit handgemaakte stokjes van natuurlijk hout zijn, zijn de stokjes niet 100% exact hetzelfde.

Een van de stokjes heeft inmiddels een fijn nieuw thuis gevonden in de Verenigde Staten:

 

"I got my wand in the mail and I love it. It was like it was made just for me. Absolutely stunning and beautiful. Thank you"

 

Wil je ook een magisch toverstokje? Je vind ze hier:  WICCA STOKJE

Spinnen!!!!!

Heb jij al mooie spinnenwebben gezien of ben je met je hoofd tegen een web aangelopen? Het is weer tijd voor. Vroeger gingen we met een gebogen takje spinnenwebben vangen, zo veel mogelijk spinnenrag verzamelen. Spinnen zelf vonden we maar eng. Tegenwoordig vind ik ze erg leuk om te maken van mooie kraaltjes.
Voor Halloween maakte ik een spinnenkroon met een web van zwart metaaldraag met een prachtige spin van Tsjechische glaskraaltjes. En een spinnen choker ketting en bijpassende oorbellen.
Tijd om iemand te laten schrikken !! :-) Je vind ze in de webshop. 

Spooky Halloween

Als de dagen korter worden en de avonden langer, dan duurt het niet lang meer of Halloween komt er aan.
Een Amerikaanse traditie vol fantasie, kostuums en veel snoep. In Nederland vieren we Halloween natuurlijk veel minder, maar er komen steeds meer feestjes en decoratie voor in huis. Persoonlijk vind ik het wel gezellig om het huis op gezellig te maken met pompoenen en andere herfst / Halloween decoratie. Natuurlijk horen daar voor mij ook sieraden bij. Dit jaar jaar heb ik mooie pompoen oorbellen, heksenketel en heksenhuisjes oorbellen. Wie in stijl naar een Halloween feestje wil, kan kiezen voor een spinnenkroon of andere spinnensieraden.

Herfstseizoen

Voor het komende herfst seizoen haakte ik polswarmers in mooie najaars tinten. Lekker voor op de fiets of voor in het bos of tijdens het shoppen. Ik heb een hekel aan wind die door de mouwen van mijn jas waait maar wil in de herfst nog geen "echte" handschoenen aan. En voor je mobiele telefoon is vrije vingers ook prettig. 
Door de jaren heen heb ik knopen verzameld, van hout en keramiek. Deze hebben een mooi plaatsje gekregen op de polswarmers. Je vind de polswarmers in de webshop. Klik hier maar eens.