Spinnen!!!!!

Heb jij al mooie spinnenwebben gezien of ben je met je hoofd tegen een web aangelopen? Het is weer tijd voor. Vroeger gingen we met een gebogen takje spinnenwebben vangen, zo veel mogelijk spinnenrag verzamelen. Spinnen zelf vonden we maar eng. Tegenwoordig vind ik ze erg leuk om te maken van mooie kraaltjes.
Voor Halloween maakte ik een spinnenkroon met een web van zwart metaaldraag met een prachtige spin van Tsjechische glaskraaltjes. En een spinnen choker ketting en bijpassende oorbellen.
Tijd om iemand te laten schrikken !! :-) Je vind ze in de webshop. 

Spooky Halloween

Als de dagen korter worden en de avonden langer, dan duurt het niet lang meer of Halloween komt er aan.
Een Amerikaanse traditie vol fantasie, kostuums en veel snoep. In Nederland vieren we Halloween natuurlijk veel minder, maar er komen steeds meer feestjes en decoratie voor in huis. Persoonlijk vind ik het wel gezellig om het huis op gezellig te maken met pompoenen en andere herfst / Halloween decoratie. Natuurlijk horen daar voor mij ook sieraden bij. Dit jaar jaar heb ik mooie pompoen oorbellen, heksenketel en heksenhuisjes oorbellen. Wie in stijl naar een Halloween feestje wil, kan kiezen voor een spinnenkroon of andere spinnensieraden.

Herfstseizoen

Voor het komende herfst seizoen haakte ik polswarmers in mooie najaars tinten. Lekker voor op de fiets of voor in het bos of tijdens het shoppen. Ik heb een hekel aan wind die door de mouwen van mijn jas waait maar wil in de herfst nog geen "echte" handschoenen aan. En voor je mobiele telefoon is vrije vingers ook prettig. 
Door de jaren heen heb ik knopen verzameld, van hout en keramiek. Deze hebben een mooi plaatsje gekregen op de polswarmers. Je vind de polswarmers in de webshop. Klik hier maar eens.

 

Magische bloemenketting

In het voorjaar had ik in onz e nieuwe tuin viooltjes geplant. Elke dag plukte ik daarvan een aantal bloemetjes om te drogen in de studio. Het klimaat in de studio bleek prima te zijn voor het drogen want binnen een paar dagen waren ze gekrompen tot miniatuur bloemetjes. De kleuren van de bloemen zijn prima bewaard gebleven, eigenlijk best wel een klein wondertje, een stukje magie van moeder natuur. De gedroogde viooltjes heb ik in een ienieminie flesje gedaan en er bijzondere kettingen van gemaakt. Ik had genoeg bloemetjes voor 4 kettingen.
Zo draag je dus de lente fijn met je mee. Meer info vind je hier: https://www.etsy.com/shop/StudioRosaLilly

Opzetten en weer uithalen

Leren door opzetten en weer uithalen kun je dit wel noemen. Omdat ik zo aarzel om haakpatronen van anderen te gebruiken, heb ik zelf iets bedacht. Telkens als ik een patroon zag dat ik echt leuk vond, stond er een copyright waarschuwing bij. Daarom heb ik voor mijzelf een eenvoudig patroon gemaakt met steken die ik beheers. Eigenlijk gewoon opgeschreven hoe ik het maak en daarna uitgetypt op de computer.
Nu ben ik het patroon aan het uitproberen met verschillende soorten garen. Ik ben niet zo "technisch" aangelegd, dus gewoon maar begonnen en gekeken hoe het uitviel. Nou sommigen goed en anderen dus totaal niet. Uithalen en opnieuw beginnen dus. Op deze manier kan ik goed uitvinden wat wel en wat niet werkt. Welke soort garen fijn aanvoelt en welke kleuren mooi zijn.