Never Trust The Woods - Een murder ballad gebaseerd op een onopgeloste moordzaak
Music · 02. November 2023
Een Murder ballad gebaseerd op de onopgeloste Gooische Kindermoorden. Lees het verhaal

Elena - persoonlijk verhaal van een vlucht uit Oekraïne
Music · 24. February 2023
Over hoe een ontmoeting op een verjaardagsfeestje leidde tot een gevoelig liedje over Oekraïne.

Een nieuwe weg
Music · 01. January 2023
Een nieuwe start van mijn blog, maar wel in een nieuwe richting. Na een pauze van twee jaar heb ik het schrijven voor dit blog weer opgepakt. In die twee jaar heb ik andere dingen ontdekt en opgepakt en het is tijd om daarover te schrijven. Voortaan dus geen verhalen over sieraden of over Outlander, maar over muziek en songtekst. Uiteraard blijven mijn gedichten en Black out poetry op de website staan en zal ik nu en dan ook daarover schrijven. Alle oude blogposts blijven beschikbaar op de...

Maak je eigen unieke sieraden met schatten uit de natuur
fantasy sieraden · 01. February 2021
De natuur zit vol schatten die je kunt gebruiken om bijzondere sieraden te maken. Deze oorbellen maakte ik van takjes die ik vond in een bos in de omgeving van mijn huis. Gekke takjes met druppels van porselein...het hoeft tenslotte niet alle dagen serieus te zijn. Welke andere materialen je kunt gebruiken om je eigen unieke sieraden te maken, lees je in dit blog.

De 5 meest gelezen blogs van 2020
outlander · 28. December 2020
Nog even en dan hebben 2020 achter de rug en ligt er een nieuw onbeschreven jaar voor ons. Toch waren er, naast moeilijke tijden, ook mooie verhalen. Ik maakte een top 5 van de meest gelezen verhalen op mijn blog. Geniet nog even na van verhalen over Outlander, sprookjes en sieraden.

outlander · 17. November 2020
Claire was een getalenteerde genezeres, maar moest werken met wat ze had: geneeskrachtige kruiden die ze verzamelde in de omgeving waar ze woonde. Een van deze kruiden is pepermunt, die wij nu vooral kennen van de verse muntthee. Maar dit kruid had vele doeleinden, ze genas en beschermde. Hoe lees je in dit verhaal.

folklore · 26. October 2020
Heb jij jouw huis al omgetoverd tot een echt Halloween spookhuis, vol enge decoraties zoals zombies, spinnen, schedels, heksen en andere figuren die het daglicht niet kunnen verdragen? an oudsher wordt in Nederland een soortgelijke kinderoptocht gehouden tijdens Sint Maarten op 11 november. Je zou kunnen zeggen dat beide feesten elkaar concurrent zijn. Trick or Treat is, net zo als Halloween overgewaaid uit de VS, maar hoe is deze traditie eigenlijk ontstaan?

10 sieraden kadotips voor herfst 2020
fantasy sieraden · 12. October 2020
De herfst is een prachtige periode, niet alleen is de natuur nu op zijn mooist, maar het is ook de tijd waarop we naar binnen gaan, niet alleen in letterlijke zin van lekker knus op de bank bij de kachel, maar ook symbolisch, naar binnen in onszelf. Voor deze periode maakte ik een bijzondere lijst van mooie herfstsieraden. Bekijk ze hier.

folklore · 21. September 2020
Alice in Wonderland is een van de allerbekendste kinderboeken allertijden, wie kent niet het verhaal van Alice die in het konijnenhol valt en in een andere wereld terechtkomt. Een tijdreis avant-la-lettre, waar Claire Fraser uit Outlander beslist jaloers zou zijn. Wat weet je eigenlijk van Alice en zijn auteur Lewis Carroll?

folklore · 07. September 2020
In de wereld van sprookjes spelen fairies of faeries een belangrijke rol. Ook in het dagelijkse leven van vroeger speelden het feeenvolk een rol, maar tegenwoordig zien we ze zelden. Wat zijn nou eigenlijk fairies, bestaan ze echt en waar moet je doen om ze te vinden.

Show more