Druid dance - Outlander obsessed part 2

In het eerste seizoen van Outlander komt een scene voor waarin druides dansen om een steencirkel, Craigh na Dun. Stel je voor dat het de avond voor Halloween is, het is stikdonker en vrouwen in lange witte gewaden zingen en dansen om een grote steen cirkel om de Godin eer te bewijzen. In hun hand houden ze een lantaarn vast die er uitziet als een grote witte bloemkelk. Er worden vuren aangestoken en een van de dansende vrouwen is zwanger, symbool voor de dood en wedergeboorte van de zonnegod. De vrouw die de fakkel in het midden draagt staat symbool voor de Godin in al haar glorie. Als de zon opkomt stoppen de druides met dansen. Een van de mooiste scenes uit de serie Outlander, vooral omdat de muziek je kippenvel geeft. Ik vond het fascinerend  om te zien en ook de muziek is prachtig; druide lantaarn sieraden konden natuurlijk niet uitblijven.

 

Je kunt de scene in onderstaande video fragment van Youtube hier bekijken, . Het filmpje is eigenlijk samengesteld uit twee scenes: de nachtelijke aanbidding van Geillis Duncan (gespeeld door Lotte Verbeek) en de soundtrack van de Outlander TV serie.
De soundtrack Skye boat Song is een bewerking van een oud Schots volksliedje over Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart) die na de nederland van de Jacobietenopstand in 1745 wist te ontsnappen naar het eiland Skye:

 

Sing me a song of a lass that is gone
Say, could that lass be I?
Merry of soul she sailed on a day
Over the sea to Skye

 

Muziek is van Bear McCreary, featuring vocals Raya Yarbrough.

Zelf een druide lantaarn maken?? Hier vind je een DIY

 

 

0 Berichten

Outlander obsessed

Misschien ken je de TV serie Outlander, in Nederland alleen op HBO en Netflix te zien. De serie is een verfilming van de boeken van Diana Gabaldron en vertelt het verhaal van Claire (gespeeld door Caitriona Balfe), een verpleegster die na het einde van Tweede Wereldoorlog terugkeert van het front en met haar echtgenoot een tweede huwelijksreis door Schotland maakt.
Op de avond voor Samhain (Halloween) verdwijnt zij wanneer ze de magisch steencirkel van Craigh na Dun bezoekt. Ze reist terug in de tijd en komt terecht in de Schotse Hooglanden van de 18de eeuw, vlak voor de Jacobietenopstand.
Vanwege haar medische kennis wordt Claire als "healer" opgenomen in de MacKenzie clan. Daar ontmoet zij Jamie Fraser, neef van de laird (hoofd clan), waarmee zij uit nood trouwt om aan de Redcoats (Engelse soldaten) te ontkomen. Ze blijken echter voor elkaar bestemd en beleven samen  spannende avonturen.

De meer dan 50.000 (!) kostuums die door de spelers in de serie worden gedragen zijn ontworpen door kostuumontwerpster Terry Dresbach, die kostuums een zo autheniek mogelijke look gaf en ook verantwoordelijk is voor de prachtig wollen omslagdoeken, sjaal en handschoenen die door Claire worden gedragen. De kleur van stoffen voor de jurken en kilts zijn geinspireerd op de kleuren van planten en bloemen die in de 18de eeuw groeiden. Hierdoor ontstond een bijzondere kleurenpalet.


De serie is inmiddels begonnen aan zijn vierde seizoen, maar al na het zien van de eerste aflevering was ik fan van de kostuums. Nou is kostuums maken een kunst op zich, maar de sjaals en handschoenen kon ik op zijn minst een keer proberen. Ik ben op zoek gegaan naar wol en garen en het eerste resultaat is deze bruine chunky colsjaal. Gemaakt van 100% scheerwol. (Ik bedacht me dat in 1743 geen acrylgaren bestonden).
De groen gehaakte shrug is een onderdeel van mijn kostuum voor Castlefest eind november. De colsjaal staat inmiddels in de webshop.

Foto's van Outlander en de kostuums vind je op de website van Outlander hier
Of bekijk de kostuums van Terry Dresbach hier

 

0 Berichten

Wicca stokjes met betekenis

Al heel lang wilde ik wicca stokjes maken. Deze zomer is het dan eindelijk van gekomen.

De magische toverstokjes zijn gemaakt van vlier hout, dat ik vond na een hevige storm.

Ik nam het mee naar mijn studio en bewaarde het ruim een jaar om te laten drogen.

 

De vlier wordt beschouwd als heilige boom en het gezegde luid dat toverstokjes alleen van gevallen hout gemaakt moeten worden. Het kan beschermen, genezen en welvaart brengen, maar de eigenschappen worden over het algemeen op alle mogelijke manieren als magisch beschouwd. Het perfecte hout voor een all round toverstok.

 

Op het stokje bevestigde ik een heldere kwartspunt en versierde het met mos, koperdraad (koper geleidt energie), rozenkwarts (rozenkwarts brengt liefde en liefhebbende energie in je spreuken) en amethist (amethist is een steen van spirituele bescherming en zuivert je energieveld van negatieve invloeden).

Het stokje is met gerecycled sari zijde omwikkeld en ongeveer 25 cm lang.

 

Ik heb 4 stokjes gemaakt, maar omdat dit handgemaakte stokjes van natuurlijk hout zijn, zijn de stokjes niet 100% exact hetzelfde.

Een van de stokjes heeft inmiddels een fijn nieuw thuis gevonden in de Verenigde Staten: 

"I got my wand in the mail and I love it. It was like it was made just for me. Absolutely stunning and beautiful. Thank you"

 

Wil je ook een magisch toverstokje? Alle wicca stokjes zijn inmiddels uitverkocht.

0 Berichten

Spinnen!!!!!

Heb jij al mooie spinnenwebben gezien of ben je met je hoofd tegen een web aangelopen? Het is weer tijd voor. Vroeger gingen we met een gebogen takje spinnenwebben vangen, zo veel mogelijk spinnenrag verzamelen. Spinnen zelf vonden we maar eng. Tegenwoordig vind ik ze erg leuk om te maken van mooie kraaltjes.
Voor Halloween maakte ik een spinnenkroon met een web van zwart metaaldraag met een prachtige spin van Tsjechische glaskraaltjes. En een spinnen choker ketting en bijpassende oorbellen.
Tijd om iemand te laten schrikken !! :-) Je vind ze in de webshop. 

Spooky Halloween

Als de dagen korter worden en de avonden langer, dan duurt het niet lang meer of Halloween komt er aan.
Een Amerikaanse traditie vol fantasie, kostuums en veel snoep. In Nederland vieren we Halloween natuurlijk veel minder, maar er komen steeds meer feestjes en decoratie voor in huis. Persoonlijk vind ik het wel gezellig om het huis op gezellig te maken met pompoenen en andere herfst / Halloween decoratie. Natuurlijk horen daar voor mij ook sieraden bij. Dit jaar jaar heb ik mooie pompoen oorbellen, heksenketel en heksenhuisjes oorbellen. Wie in stijl naar een Halloween feestje wil, kan kiezen voor een spinnenkroon of andere spinnensieraden.