· 

De 5 populairste fantasy sieraden van 2019

door Linda de Bruijn

Nog twee weken en dan is 2019 alweer voorbij, wat ging het snel. Een jaar van uit je comfortzone stappen en doen in plaats van dromen. Na zo'n jaar is het fijn om even terug te kijken, naar wat er goed ging, naar waar je nog kunt groeien en om voorzichtig vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Voor mij was dit jaar het begin van een nieuwe collectie kostuumaccessoires en leerde ik mijn eigen 18de eeuws kostuum maken. Het naaien van zo'n 18de eeuwse jurk was een echte uitdaging waarvan ik heel veel geleerd heb. Niet alleen het naaien vanaf een Engelstalig patroon was een leerproces, maar ook leerde ik over hoe de mode van die tijd was, wat men droeg en waarom. In mijn blogs heb ik je hierover al een van ander verteld en daar ga ik komend jaar verder mee. Maar natuurlijk maakte ik dit jaar ook sieraden. Hier laat ik je graag de populairste producten van 2019 uit mijn webwinkel zien. Zit jouw favoriet hier tussen?

1.WOODLAND ELF HEADDRESS

blog populairste fantasy sieraden en kostuumaccessoires in 2019

Geïnspireerd door de prachtige haarsieraden uit de elfenwereld van bv. Lord of the Rings maakte ik dit elven sieraad met handgemaakte polymeerkleiblaadjes en een hertenkopje.

De basis van dit sieraad is een koperen band die in de loop van tijd donkerder wordt en qua kleur steeds meer zal gaan lijken op echte takken.  Bij een hoofdsieraad als deze krijg je bijpassende satijnen linten om door de achterkant te rijgen zodat je sieraad  op maat kunt maken en deze altijd past.

Deze bosachtige kroon is trouwens een echt OOAK-sieraad omdat het ontstaat terwijl ik het maak. Mijn handen gaan als het ware uit zich zelf aan de slag, zonder dat mijn hoofd het weet, althans zo voelt dat voor mij. Zelfs als zou ik het proberen, zou ik geen tweede exemplaar kunnen maken die er precies hetzelfde uitziet. Een betoverd accessoire om je kostuum of jurk te stylen voor een photoshoot of festival.

 

2. FAIRY WOODLAND CROWN

blog populairste fantasy sieraden en kostuumaccessoires in 2019

Deze uitbundige feeënkroon is prachtig voor een cosplay of handfasting-ceremonie.
Handfasting is een oude Keltische huwelijksceremonie, uitgevoerd door een druide of Keltische priester,  waarbij de handen van een paar tijdens een ritueel symbolisch met een lint aan elkaar worden vastgebonden en het paar hun persoonlijke geloften afleggen. Handfasting was eigenlijk een proefhuwelijk die precies een jaar en een dag duurde. Daarna kon een stel beslissen of ze met elkaar een echt huwelijk wilden sluiten of dat  ieder zijn eigen weg ging. Tegenwoordig wordt de handfasting ceremonie nog steeds uitgevoerd, maar het is niet gelijk aan het burgerlijk huwelijk en heeft ook geen rechtsgeldige status. Wel is het een prachtig symbool voor de liefde.

Ik maakte deze kroon met een puur koperen basis voor de takken, die ik versierde met groene bladeren, parels en kralen. In het midden plaatste ik een handgemaakte glasbloem, een bij en een kleine zwaluw. Ook deze woodland kroon is uniek, ze ontstaat terwijl ze wordt gemaakt en ik zou daarom nooit een tweede identiek exemplaar kunnen maken.

 

3. BLACK VICTORIAN CAPELET

blog populairste fantasy sieraden en kostuumaccessoires in 2019

Nadat ik het eerste seizoen van de TV serie Outlander had gezien, was ik fan van de omslagdoeken, capelet en polswarmers die de Outlander personages droegen. Ik dook in boeken over historische mode en was gefascineerd door de mode die ik daarin vond. Het was voor mij de start om zelf deze mooie kostuum accessoires te gaan maken.

Deze zwarte gehaakte capelet is geïnspireerd op de Victoriaanse en Dickens kostuums, gehaakt met mooie zwart garen en versierd met zwart satijnen lint en kralen. Je schouders blijven er lekker warm door maar je kostuum blijft toch goed zichtbaar. Ook prachtig bij een Steampunk of heksoutfit.

 

4.MOONGODDESS EARRINGS

blog populairste fantasy sieraden en kostuumaccessoires in 2019

Maangodinnen, sommigen noemen ze heksen, zijn mysterieuze nachtwezens, die aanbeden worden onder de volle maan. Speciaal voor die gelegenheid maakte ik deze asymmetrische maangodin oorbellen. 

Dit oorbellen paar heeft maar een maan omdat er maar een echte maangodin bestaat en ze zijn paars  omdat paars symbool staat voor het magische en mystieke, daarnaast is paars is een vrouwelijke en passionele kleur. Ik gebruikte voor deze lange oorbellen mooie Tsjechische glaskraaltjes en glasbloemen, die ik afwisselde met zilveren sterretjes. 

5. FLOWER LANTERN EARRINGS

blog populairste fantasy sieraden en kostuumaccessoires in 2019

Voor echte Outlander-fans zijn dit perfecte oorbellen. Deze bloemenlantaarn oorbellen zijn geïnspireerd op de  Druid-moon-dance scene uit het eerste seizoen waarin Claire en Frank tijdens Halloween-nacht stuitten op een groep maan-aanbidsters, dansend rond de steencirkel die we later kennen als Craigh Na Dun, de poort naar 1745 waar Claire's avontuur begint.

In oude tradities wordt gezegd dat de ringen op de heuvels zijn gemaakt door dansende elfen of feeën, die witte jurken droegen en witte bloemlantaarns droegen. Men gelooft dat het vooral gevaarlijk is om de ringen te betreden op May Day (het Keltische festival van Baltane) en Halloween-nacht (het Keltische festival van Samhaim).

De witte bloemen zijn handgemaakt van glas en komen uit Rusland, ik omwikkelde ze met Schotse mosgroene wol en maakte een stengel van prachtige Swarovski kristal kraaltjes.

 

Ben jij een Outlander fan, bestel dan hier deze unieke oorbellen : (zonder verzendkosten)


Andere verhalen die je misschien ook leuk vindt:


Write a comment

Comments: 0