· 

10 kado tips voor echte Outlander fans

door Linda de Bruijn

blog top 10 kerstkado's voor outlander fans

De kerstdagen komen eraan. Natuurlijk wil je graag iets leuks kopen, maar wat geef je een echte Outlander-fan, die alle boeken van Diana Gabaldon in de kast heeft staan, die alle DVD's minimaal drie keer heeft bekeken en dus alles weet over Claire en Jamie Fraser. Kortom: je bent op zoek naar een uniek kerstcadeau voor de Outlander fan die alles al heeft.

Ik heb 10 tips voor je verzameld waar iedere echte Outlander liefhebber blij mee is. Dit zijn onze cadeautips voor Outlander fans!

#1. Subtiel sieraad met een beetje schotland

Voor wie houdt van subtiel, is dit ragfijne kettinkje met libelle en distel een mooi kerstkado. Een sierlijk kettinkje met een beetje Schotland is de perfecte accessoire voor een everyday look voor de echte  Outlander fan. Shop hier dit kettinkje.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans ketting met dragonfly

#TIP 2:  Klassiek en stijlvol met parels

Het tweede Outlander boek van Diana Gabaldon draagt de titel Dragonfly in Amber en verwijst naar de libelle in de barnsteen die Claire als huwelijksgeschenk krijgt. Het symboliseert  de bezegelde liefde tussen Jamie en Claire en is een metafoor voor iets van grote schoonheid dat bewaard is gebleven. De libelle in barnsteen is niet het enige huwelijksgeschenk dat Claire krijgt. Tijdens hun huwelijksnacht geeft Jamie haar het parelcollier van zijn moeder en ik combineerde alle deze elementen in een sieradenset als ode aan Claire Fraser .

Voor wie houdt van klassiek en stijlvol zijn deze parelarmband en oorbellen met echt zoetwaterparels een fijn kado om te krijgen. Armband en oorbellen zijn los verkrijgbaar. Bestel hier de parelarmband en de oorbellen.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans armand en oorbellen dragonfly in amber

# TIP 3: Schitterende glamour oorbellen

In seizoen 2 doen Jamie en Claire alles om te voorkomen dat Bonnie Prince Charlie steun krijgt voor zijn Schotse opstand. Claire past zich aan aan het Frans hof en zich kleedt in prachtige 18de eeuwse haute couture. Japonnen in die tijd waren groot en soms over de top. Sieraden moesten daarom groot en schitterend zijn,  tenslotte ging men naar Versailles om gezien te worden. 

Voor wie houdt van glitter en glamour zijn deze de oorbellen  een fijn  cadeau om te krijgen, ze passen prachtig bij een "little black dress".  Mooi voor een gala avond of feest.  Shop hier je glamour oorbellen.


# TIP 4: LOVERS EYE KETTING voor historie liefhebbers

Een echte rage waren ze in de 18de eeuw : oogminiaturen. Je liet ze schilderen als teken van liefde of herinnering aan een liefde.  Lees hier meer over lover's eye sieraden. Dat oogminiaturen nog een andere functie hadden zien we in de Outlander TV serie. Daar vinden we zo'n oogminiatuur terug op de outfit van Geillis Duncan, als geheim teken dat toonde dat ze de Schotse opstand steunde. Iets dat je liever geheim hield, want de Engelsen "redcoats" waren niet bepaald lieverdjes. In tegendeel.


Deze unieke ketting is een mooi sieraadcadeau voor liefhebbers van geschiedenis en verhalen. Een oud verhaal gegoten in een nieuw jasje, een echte blikvanger op fantasy festivals. Bestel hier jouw ketting.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans lover's eye sieraden

# TIP 5: Ketting met een sprookje

Wie aan Claire Fraser denkt, denkt aan haar medische kennis en kunde en de problemen waarin ze hierdoor verzeild raakt. Gelukkig veroorzaakt ze niet alleen problemen maar raakt ze ook bevriend met Master Raymond, de geheimzinnige apotheker. Wanneer Claire vanwege haar genezingen de bijnaam La Dame Blanche krijgt (wat zoveel betekende als witte heks) en naar het leven wordt gestaan, schenkt Master Raymond haar een hanger die vergif kan detecteren. Komt de hanger in de buurt van vergif, dan kleurt ze zwart. Het blijft natuurlijk de vraag over dit sprookjesverhaal nog steeds werkt, voor een festival is het in ieder geval een mooi fantasy sieraad.


Deze replica ketting met hanger van kwartskristallen is een leuk kado voor de kerst en een mooie aanvulling op je Claire kostuum. Shop hier jouw ketting.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans ketting met vergif dectectie kwarts la dame blance

# TIP 6: SASSENACH COLSJAAL

Wanneer Claire vanuit 1945 terechtkomt in het Schotland van 300 jaar geleden, moet zij zich kleden naar de mode van die tijd. Gelukkig treft zij Mrs. Fitz, de huishoudster, die haar aankleedt als een Schotse dame, waarbij ze ook deze Sassenach col draagt. 

Deze Sassenach col sjaal is gemaakt van 100%  zuivere scheerwol en heerlijk warm tijdens de winterfestivals. Bestel hier deze heerlijk warme col sjaal.

Extra tip: Was de sjaal met de hand op 30 graden in een wolwasmiddel en leg hem daarna plat te drogen. Eucelan is een wasmiddel speciaal voor wol dat je kunt  vinden bij diverse handwerkwinkels. 


# TIP 7: Mystieke DRUÏDE SIERADEN

Outlander is niet alleen bekend vanwege het  mooie liefdesverhaal van Jamie en Claire of de historische kleding, maar ook vanwege de muziek. Elke fan kent natuurlijk  de theme song "Skye boat song", maar ook het nummer Dance of the Druids dat je hoort in het eerste seizoen wanneer Claire tijdens Halloween-nacht stuit op druïdes die met vuur en bloemenlantaarns rond een steencirkel dansen. 
 
Deze bijzondere sieraden zijn geïnspireerd op de bloemenlantaarns van de druïden en handgemaakt met witte lampwork glasbloemen, Schotse tweedwol en Swarovski kristallen. Een prachtig kerstkado met een bijzondere betekenis. Bestel  hier de ketting en de oorbellen.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans druide flower lantern sieraden

# TIP 8: Claire's rode oorbellen

Stel je voor: Parijs, het Franse Hof in Versailles en een bal waar Koning Louis XV zijn opwachting zal maken. Wat trek je aan als vrouw uit 1945 die drie eeuwen terug in de tijd is geworpen?  Dan laat je een japon maken waarin je zeker weet dat je opvalt. Opvallen deed Claire in haar rode japon zeker, gezien de reactie van Jamie als hij samen met Murtagh onderaan de trap op haar wacht en verbijsterd uitroept:  "Christ, Sassenach, I can see every inch of your third rib!" Een scene om nooit te vergeten.

 

Deze schitterende oorbellen zijn geïnspireerd op de rode japon van Claire en geven een kerst outfit een extra glamour look. Na de kerst is dit een perfect sieraad om je jeans outfit mee af te stylen.
Koop hier de oorbellen.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans Claire Fraser's rode oorbellen

# TIP 9:  Stoere SCHOTSE OORBELLEN

De distel is de nationale bloem van Schotland. Eeuwen geleden redde deze bloem van de Schotten van de Noormannen, die op blote voeten de Schotten wilden overmeesteren, maar  op een veld vol distels stuitten. Je kunt je hun schreeuw van pijn wel voorstellen. Je leest hier meer over de Schotse distel. 
In Outlander staat de distel symbool voor Jamie Fraser:  stoer, sterk en rebels, maar ook een man met het hart op de juiste plaats en, niet geheel onbelangrijk, gespeeld wordt door Sam Heughan.
 

Deze stoere unieke handgemaakte distel oorbellen met groene edelsteen zijn een ode aan  James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser. Een fijn kado voor Outlanders fans. Shop hier je distel oorbellen.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans oorbellen met schotse distel

# TIP 10: OMSLAGDOEK IN Schotland STYLE

Bij een echte Outlander outfit mag een omslagdoek natuurlijk niet ontbreken. Deze gehaakte omslagdoek is een heerlijk warm en zacht kostuum accessoire voor winterfestivals  zoals  bv. Castlefest maar natuurlijk kruip je er ook lekker in weg met een boek op de bank.

De omslagdoek meet 140 cm breed van punt tot  punt en wasbaar in de machine op 30°.  Om je kerstcadeau extra mooi te maken, krijg je gratis een shawl pin bij je omslagdoek. Bestel hier deze unieke omslagdoek.

top 10 fantasy sieraden voor Outlander fans omslagdoek in schotse kleuren

Verhalen die je misschien ook leuk vindt:


Write a comment

Comments: 0