· 

De kracht achter sieraden. Waarom reviews van klanten voor handgemaakte sieraden belangrijk zijn

door Linda de Bruijn

blog over reviews geven en krijgen

Je herkent het vast, je hebt een vaas gekocht of je auto laten repareren en twee dagen laten ontvang je een verzoek om een review over het product of de dienst achter te laten. En deze herken je ook: je wordt gevraagd om mee te doen aan een enquête die je hooguit twee minuten van je tijd zal kosten. Deelname is geheel vrijwillig, maar als je niets van je laat horen krijg je nog drie keer een reminder. Normaal laat ik de eer om een review achter te laten aan mij passeren, ik meld mij wel als iets niet goed is. Lekker Nederlands. Behalve als ik een bijzonder of handgemaakt product heb gekocht. Dan herken ik het gevoel dat ik zelf heb als creatieveling, het gevoel dat je ziel en zaligheid in je producten hebt gelegd en graag wilt dat dat wat jij gemaakt hebt ook door de ander mooi wordt gevonden. Herken je dat?

 

Reviews ontvangen

Mijn handgemaakte sieraden verkoop ik op Etsy, een platform vol creatievelingen zoals ik, die al hun kennis en kunde leggen in het werk dat ze maken. Dat vind ik ook het bijzondere aan Etsy, steeds vind ik er bijzondere of unieke producten, zie ik ambachten die ik zelf niet beheers en waar ik bewondering voor heb. Ik koop daarom zelf graag op Etsy en laat ook een review achter als ik een mooi product hebt gekocht.

Het is voor mij als maker, die ook al haar kennis en kunde in haar sieraden legt, dan ook even uit mijn comfortzone stappen als ik zelf om een review vraag.  Ook het te krijgen is spannend, want stel je voor dat je mijn product niet mooi vindt. Of dat je ontevreden bent met de levertijd en je me trakteert op jouw mening. Of erger dat je geïrriteerd bent door het zoveelste verzoek om een review.  

 

Ondanks dat ik het dus spannend vind om te horen wat je  van mijn sieraden vindt en ik je niet wil lastigvallen, nodig ik je toch uit om een review achter te laten.  Reviews krijgen is mij voor een leuke manier om met mijn klanten in contact te komen. Het winkelen op Etsy is immers een online gebeurtenis, ik zie je niet in levende lijve en ik kan geen praatje met je aanknopen. Ik hoor niet hoe ik je heb kunnen helpen mijn producten, tenzij ik feedback of een review krijg en dat is in deze snelle digitale tijd niet vanzelfsprekend. Je krijgt zo veel informatie en er zijn zoveel leuke dingen te beleven op het internet dat we bijna geen tijd meer hebben om een review achter te laten. En misschien denk je net als ik, ik laat het wel weten als het niet goed is.

 

 

etsy reviews zijn belangrijk voor handgemaakte sieraden

Reviews geven

Zelf geef ik regelmatig reviews, zeker als ik een handgemaakt product heb gekocht of als ik probleem had dat door de verkoper prima opgelost is. De ene keer vul ik alleen het aantal sterren, de andere keer schrijf ik er een opmerking bij. Een enkele keer schrijf ik er een verhaal voor mijn blog over zoals over de kralen van keramiek die ik fijn vind om te verwerken in mijn sieraden of over een bijzondere belevenis die ik heb meegemaakt zoals het concertverslag dat ik schreef over het laatste optreden van de Europese tour van Duncan Laurence.

blog over het geven en krijgen van reviews

Bij al mijn blogverhalen kun je een opmerking achterlaten als een bijzondere vorm van review. Ook onder deze blog kun je een opmerking achterlaten. Ik wel eigenlijk wel benieuwd, hoe denk jij over het geven van reviews? Of misschien ben je ook een webshop eigenaar en wil je me laten weten hoe jij het krijgen van reviews ervaart. 

 

Etsy reviews

Reviews voor mijn webshop kun je heel gemakkelijk doen via Etsy. Je ontvangt een mail van Etsy waarbij je eenvoudig het aantal sterren kunt aanklikken. Daarbij kun je in een opmerking of een foto achterlaten.

Met een foto waarop je mijn sieraad draagt, ben ik altijd superblij. Niets is leuker dan te zien dat je blij bent met hetgeen ik heb gemaakt.

 

Op deze manier weet ik ook of de bestelling goed bij jou is aangekomen, want ondanks het feit dat ik bijna al mijn bestellingen verstuur met track & trace, laten postbedrijven toch niet altijd weten dat een bestelling is aangekomen.

 

Je hoeft niet bang te zijn voor herhaaldelijke verzoeken als je liever geen review wilt achterlaten, ik respecteer je privacy. 

reviews achter laten op etsy

Je krijgt van Etsy alleen een reviewverzoek als je een account hebt aangemaakt. Kopen op Etsy kan namelijk ook als "gast"  zonder account. Wil je liever geen account aanmaken, dan nodig ik je van harte uit om een review op deze website achter te laten of om via Etsy een bericht (convo) te sturen. 

Jouw verhaal bij het sieraad

Bij het maken van sieraden is het verhaal bij een sieraad voor mij belangrijkIk hou van sprookjes, oude verhalen, fabels en legendes en duik graag in de geschiedenis. De TV serie Outlander bevat veel van deze dingen, maar daarnaast zijn er ook veel verhalen te vinden in de wereld van fairies en fantasy. Maar ook het verhaal van Duncan inspireert me. Verhalen die je dag net even mooier of interessanter maken, verhalen die je laten nadenken, verhalen die je uit je comfortzone halen of verhalen die je iets leren. Die verhalen zijn voor mij  net zo belangrijk als het uitwerken van een ontwerp, het selecteren van kralen en het leren van technieken. Door die reis door mijn verbeelding te combineren met mijn vaardigheden ontstaat er uiteindelijk een bijzonder en authentiek sieraad.

Naast oude verhalen zijn ook nieuwe verhalen belangrijk. Elke dag ontstaan er nieuwe verhalen. Ook jij hebt een verhaal te vertellen dat ik graag wil horen. Wat inspireert jou? Waar ben je naar op zoek? Jouw verhaal helpt me om mijn producten te verbeteren, om te leren en te groeien, maar belangrijker nog, het helpt om jou nog beter te kunnen helpen.

Heb je een sieraad of kostuumaccessoire gekocht, dan ben ik benieuwd naar je verhaal. Laat me weten wat je er van vindt en wanneer je het draagt. En omdat ik je verhaal waardeer ontvang je als dank een leuke attentie in je mailbox als je een review op Etsy achterlaat. 

Sieraad bij je verhaal

handgemaakte unieke fantasy sieraden shoppen bij studio rosa lilly

Verhalen die je misschien ook leuk vindt:

blog over outlander filmlocaties en silkies island
blog over outlander filmlokaties
blog over sprookjes

Write a comment

Comments: 0