· 

Hoe herken en overleef je Droughtlander, zomerplannen en een nieuwe huisstijl

door Linda de Bruijn

blog over droughtlander, outlander, huisstijl en zomer kleurentrends

Nog 6 weken te gaan tot de zomervakantie in het "nieuwe normaal". Misschien had je, net als ik, vakantieplannen die je nu even moet uitstellen. Misschien had je nog geen plannen en wachtte je op een leuke "last-minute-aanbieding". We zullen ons dit jaar moeten aanpassen aan de omstandigheden. Mijn vakantieplannen gaan dit jaar niet door, jammer, maar het is ook een mooie gelegenheid om over een huisstijl na te denken en deze ook echt te realiseren. Daarnaast heb ik de tijd genomen om te brainstormen over welke sieraden ik voor komende zomer en herfst wil gaan maken en daarvoor mooie moodboards te maken. En natuurlijk wacht ik op de DVD's van seizoen 5 van Outlander, om heerlijk na te genieten want inmiddels is "Droughtlander" weer aangebroken. Droughtlander zeg je? Ik leg het je uit.

Hoe overleef ik Droughtlander??

blog over droughtlander, de periode tussen twee outlander seizoenen, nieuwe huisstijl en zomerkleuren trends

Het vijfde Outlander seizoen is inmiddels in zijn geheel uitgezonden op de Nederlandse betaal-TV-zender en dat betekent dat er een periode aanbreekt waarin er geen nieuwe afleveringen te zien zijn en het volgende seizoen nog opgenomen moet worden. Deze tijd tussen twee seizoenen heet Droughtlander (drought = droogte). Een moeilijke periode voor de die-hard fan, zeker dit jaar waarin ook voor de crew van Outlander niet zeker is wanneer seizoen 6 kan worden opgenomen. Sommige fans zeggen dat een maand Droughtlander zelfs gelijk staat aan zes kalendermaanden. Heb jij er last van?

Je herkent Doughtlander aan de volgende 5 fases:

1. Ontkenning

Het kan niet waar zijn, is dat seizoen nu al voorbij? Komt er toch niet toch nog een aflevering. Je hebt vast verkeerd gelezen. In paniek zoek je op internet naar uitzendschema's. Daar blijkt je ergste nachtmerrie waarheid te zijn geworden, er komen echt geen nieuwe afleveringen meer.


2. Isolatie

Droughtlander is een feit, maar je denkt bij je zelf '"Ik kan dit aan!" Ik bekijk de seizoenen opnieuw. Ik bestel die DVD. Ik lees de boeken (opnieuw). En dan, een week later, kijk je verwildert omhoog en is er dat gezin dat je aanstaart. Ze hebben al een week geen fatsoenlijke maaltijd meer gezien. Je beseft dat zo niet langer kan, raapt jezelf bij elkaar en je voegt je weer bij hen in hun wereld. 


3. Woede

Je bent boos, maar op wie en waarom? Het is omdat je diep van binnen heus wel weet dat Outlander terug zal komen. Maar je moet wachten en je tevreden stellen met sneakpreviews en terugblikken. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Dat de schrijvers dat niet snappen! Laat ze toch opschieten! 


4. Depressie

Op een avond overweeg je seizoen 1 opnieuw te kijken, maar je bent er met je hart gewoon niet bij. Op dit moment ken je elke dialoogregel van elke personage uit je hoofd, inclusief Frank en je vindt Frank niet eens leuk!

Je kijkt naar de boekenplank en overweegt zelfs even een boek te lezen dat niet is geschreven door Diana Gabaldon en dan lach je. Ook herinner je je dat gezin en dat verwaarloosde huis. De tranen staan in je ogen.


5.Aanvaarding

Je pak de afstandsbediening, navigeert naar "Sassenach", de allereerste aflevering en drukt op de afspeelknop. Want hoe ontmoedigd je je ook voelt, als Jamie Claire vraagt of ze wil dat hij haar over zijn schouder gooit, fleur je toch een beetje op.

Om je leed wat te verzachten, heb ik een filmpje gevonden met de prachtigste Jamie en Claire momenten uit seizoen 1 & 2. En mocht je nog eens willen nagenieten van de mooiste filmlocaties uit de seizoen 1 t/m 4, klik dan hier. Sterkte toegewenst.

 

Nieuwe huisstijl

blog over droughtlander, outlander, nieuwe huisstijl en zomerkleuren trends

De afgelopen maanden heb ik achter de schermen gewerkt aan een nieuwe huisstijl voor mijn website. Samen met Ester van Studio Mengelmoes ben ik gaan kijken welke sfeer er het beste paste bij de sieraden die ik maak en bij deze, op Outlander geïnspireerde blog.

Na jarenlang bruidssieraden te hebben gemaakt, was ik inmiddels overgestapt naar fantasy sieraden en daar pastte het oude logo niet meer bij. Ik zocht naar een sfeer die aan de ene kant paste bij de aarde-en moddertinten die bij de stoere beelden van Outlander horen en aan de andere kan bij een verfijnde sfeer van sprookjes en fantasy. Na het maken van een moodboard op Pinterest met sfeerfoto's, logo's en lettertypes die ik mooi vond, kwamen we al snel op warme aardse kleuren en een sierlijke illustratie en lettertype. 

De website begint steeds meer te worden wat ik in gedachte had, een warme plek voor unieke fantasy sieraden met een romantische uitstraling, soms sprookjesachtig en soms stoer en ruig. Een hele goede samensmelting van Claire en Jamie Fraser, vind ik.

Ik ben benieuwd wat jij van de nieuwe huisstijl vindt, laat het me weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Zomer - Sieraad bij je verhaal

zomer armband met warme kleuren en kralen van keramiek, pantone trendkleuren 2020

De trendkleuren voor deze zomer dragen heerlijke namen als Flame Scarlet, Saffron, Orange Peel en Coral Pink. Het zijn warme fruitige kleuren die prachtig staan op basiskleuren als wit, donkerblauw en demin. Deze mooie kleuren ga je deze zomer terugzien in mijn sieraden. Als voorproefje maakte ik deze leuke armband met handgemaakte kralen van keramiek en gekleurd draad en lekker veel bloemetjes.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt:


Write a comment

Comments: 0