historische mode

historische mode · 27. July 2020
Het tweede seizoen van de TV serie Outlander speelt zich af in Parijs en Versailles en fans herinneren zich ongetwijfeld de prachtige japonnen die Claire Fraser en haar adellijke vriendinnen droegen. maar de adel vermaakte zich ook graag in de tuinen van het Paleis in Versailles. Daar zien we Claire in een gebloemde japon met een enorme hoed met bloemen. Maar hoe bleven die hoeden op je hoofd zitten? Ik ging het uitproberen en vond deze drie oplossingen.

historische mode · 23. March 2020
Een high tea party is hip en een leuke gelegenheid om je allermooiste servies en je beste receptenboeken uit te kast te halen. Bij het bladeren door je boeken loopt het water je al in de mond. Al die smakelijke hapjes eten onder het genot van een heerlijk kopje thee. Of koffie, want dat mag natuurlijk ook. De uitnodigingen zijn verstuurd, maar nu? Wat mag wel en wat niet op een high tea party. Wat trek je aan? Hoe heurt het eigenlijk?

historische mode · 02. December 2019
Fichu!..Gezondheid! Je zou het bijna zeggen, maar een fichu is een vierkant of rechthoekig stuk doek dat in driehoek werd gevouwen om de nek en de lage halslijn van een lijfje te vullen. Zoals bij alle kledingstukken in die tijd gold, hoe meer geld, hoe luxer je fichu. En hoewel de functie van een fichu voornamelijk bestond uit warm houden en bedekken, wist een slimme vrouw haar fichu zo te plooien dat er net genoeg boezem zichtbaar was. Lees hier hoe je voor jouw kostuum de juiste fichu kiest.

historische mode · 17. September 2019
s Morgens gaat de wekker, je stapt uit bed, doet je pyjama uit en na een verkwikkende douche, schiet je snel een spijkerbroek en t-shirt aan, een paar sneakers aan je voeten en je bent klaar om naar je werk te gaan. Tegenwoordig hebben we daar weinig tijd meer voor nodig. Drie eeuwen geleden ging dat aankleden wel even anders. Weet jij hoeveel lagen kleding een vrouw droeg? Hoelang een dame van stand over het aankleden deed? Wat een fichu is? Lees het hier.