· 

Wicca stokjes met betekenis

door Linda de Bruijn

Al heel lang wilde ik wicca stokjes maken. Deze zomer is het dan eindelijk van gekomen. Mijn magische toverstokjes heb ik gemaakt van vlierhout, dat ik vond na een hevige storm. Ik nam het mee naar mijn studio en bewaarde het ruim een jaar om te laten drogen.

 

 

Wicca stokjes met magische krachten

De vlier wordt beschouwd als heilige boom en het gezegde luid dat toverstokjes alleen van gevallen hout gemaakt moeten worden. Het kan beschermen, genezen en welvaart brengen, maar de eigenschappen worden over het algemeen op alle mogelijke manieren als magisch beschouwd. Het perfecte hout voor een all round toverstok.

 

Op het stokje bevestigde ik een heldere kwartspunt en versierde het met mos, koperdraad (koper geleidt energie), rozenkwarts (rozenkwarts brengt liefde en liefhebbende energie in je spreuken) en amethist (amethist is een steen van spirituele bescherming en zuivert je energieveld van negatieve invloeden).

Het stokje is met gerecycled sari zijde omwikkeld en is ongeveer 25 cm lang.

 

Ik heb 4 stokjes gemaakt, maar omdat dit handgemaakte stokjes van natuurlijk hout zijn, zijn de stokjes niet 100% exact hetzelfde geworden.

Een van de stokjes heeft inmiddels een fijn nieuw thuis gevonden in de Verenigde Staten: 

"I got my wand in the mail and I love it. It was like it was made just for me. Absolutely stunning and beautiful. Thank you"

 

 

Update: Alle wicca stokjes zijn inmiddels helaas uitverkocht.

Write a comment

Comments: 0