Hoe Royal Albert "Royal" werd


Het begin

Het verhaal van Royal Albert gaat meer dan honderd jaar terug naar "The Potteries", een kleine pottenbakkerij in Longton  - een van de zes steden die deel uitmaken van Stoke-on-Trent -  in 1896 opgericht door Thomas Wild.
Wat ooit begon als een klein familiebedrijf, groeide onder leiding van Thomas en zijn zoons uit tot een bedrijf dat beroemd werd door zijn bone china koffie en ontbijtsets.
 

Flower power

Romantisch. Uitbundig. Mooi. Vrouwelijk. Bloemen. Dit zijn slechts enkele van de beschrijvingen verzamelaars wereldwijd toepassen op hun favoriete merk van porselein servies en geschenken - Royal Albert. 

Het is een merk dat is geïnspireerd door het Engels land tuin en de nationale bloem, de roos. Deze typisch Engels gratie, elegantie en romantiek is goed voor tijdloze populariteit Royal Albert in servies. En het resultaat? Een vleugje klasse voor een moderne levensstijl die effectief zekeringen toegeeflijk bloemmotieven met shabby chic gevoel.

Koninklijk

In 1897 produceerde Thomas Wild een serie servies speciaal voor het diamanten jubileum van Queen Victoria, waarvoor het bedrijf het predikaat Koninklijk ontving. Als gevolg van deze koninklijke onderscheiding en de banden met het koningshuis veranderde de naam van het bedrijf in 1904 in Royal Albert. Deze naam werd in 2006 officieel geregistreerd.

 

Jaren 20

Geïnspireerd door de voorliefde voor de Engelse cottage gardens en lommerrijke bossen veranderde in de jaren 20 de bloemrijke Royal Albert stijl van een vroege Victorian Chintz naar Art Deco bloemen stijl.

Old Country Roses

In 1962 werd de serie Old Country Roses geïntroduceerd, een decoratie die was gebaseerd op een oudere Royal Albert decoratie, nl. King's Ransom. Tot op vandaag is Old Country Roses de meest verkochte decoratie. Sinds de introductie zijn er meer dan 130 miljoen exemplaren van verkocht.

 

Honderd jaar na de registratie van de naam Royal Albert is het bedrijf nog steeds springlevend en heeft tientallen series porselein op de markt gebracht.

Dit werd in 2012 gevierd met de lancering van New Country Roses, als eerbetoon aan de vijftigste verjaardag van Old Country Roses.