Mad Hatter Soesjes

Ingredienten (voor ca. 15 stuks)

 

  • 150 gr boter
  • zout
  • 75 gr bloem
  • 65 ml water
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 125 gr aardbeien (of ander fruit)

 

Bereidingstijd: ongveer 30 minuten.

Voorverwarmde oven op 160 graden.

 


1. Breng in een steelpan de boter met een snufje zout en 65ml. water aan de kook.

2. Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren totdat er bal ontstaat die los van de bodem komt.

3. Neem de pan van het vuur en roer 1 voor 1 de eieren door het beslag. Blijf roeren tot het beslag glanst.

4. Voeg nu het bakpoeder toe.

5. Besprenkel een bakplaat met bakpapier met water.

6. Spuit met een spuitzak bergjes op de bakplaat.

7. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 minuten.

8. Haal de bakplaat uit de oven en laat de soesjes afkoelen en snij ze daarna doormidden.

9. Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer ze, maar laat een paar over, snij deze in kleine stukjes **.

10. Klop de slagroom*  en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe.

11. Vul de onderste helft van soesjes met de aardbeien puree en de slagroom en stop de stukjes aardbeien er tussen.
12. Doe de bovenste helft van de soesjes er boven op en bestuif ze met poedersuiker.

 

* Voor het gemak kun je ook kant en klare slagroom uit een spuitbus nemen.

** Kun je geen verse aardbeien vinden, neem dan aardbeien jam of andere vruchtenjam.

*** Liever iets hartiger soesjes? Vul ze dan moet bv. verse roomkaas en garneer met bieslook.

Alice in Wonderland Tea party, Mad Hatter Tea party, Engelse high te servies huren