Maartse Marmalade

Ingredienten:

  • 6-8 sinasappels
  • 1 citroen
  • 1100 gr kristalsuiker
  • 5 jampotten zonder etiket

 

Nodig:

  • Pannen
  • Zeef
  • Staafmixer of blender

 


1. Was de sinaasappelen grondig, snij ze door en pers ze uit.

2. Filter het vruchtvlees uit het sap en pureer deze.

3. Zeef het sap en de pureer boven een pan.

4. Haal het witte uit de schillen en snij de schillen in dunne reepjes.
5. Meng de citroensap en de reepjes schil met ongeveer 1,4 liter water en breng dit aan de kook.

6. Laat 1,5 uur zachtjes sudderen. (Evt. schuim wegscheppen)

7. Los de suiker al roerend op in het sap en laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten doorkoken totdat het indikt. *

8. Laat de marmalade 10 minuten afkoelen.
9. Kook de jampotten in water (zo worden ze steriel).

10. Giet de marmalade in de jampotten, deksel erop en laten afkoelen.

* Om te testen of de marmalade goed is, kun je een schepje uit de pan nemen en op een schoteltje doen. Zet het schoteltje een minuut in de koelkast. Als er dan een vel op komt, is de marmalade goed. Geen vel, dan nog drie minuten langer laten doorkoken en opnieuw testen.

In de tijd dat de marmalade in de jampotten afkoelt, kun je echte Wonderland etiketten maken. Hier vind je een beschrijving: XXXXX

 


Alice in Wonderland Tea party, Mad Hatter Tea party, Engelse high te servies huren