Chocolade bonbons

Ingrediënten

  • 100 gr mokkachocolade
  • 50 gr volle melkchocolade
  • 125 gr boter
  • 125 gr poedersuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel oploskoffie
  • hagelsag, geraspte kokos of andere taartversiering
  • spuitzak, bonbonvormpjes

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

45 stuks

 


1. Smelt alle chocolade au bain marie. 

2. Roer in een kom de boter en suiker tot een glad mengsel.

3. Voeg beetje voor beetje de cacao, oploskoffie en de gesmolten chocolade toe aan het mengsel.

4. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig mondstuk en laat het ongveer 15 minuten koelen in de koelkast.

5. Spuit het chocolademengsel in de vormpjes

6. Strooi af met hagelslag, kokos, smarties, suikerparels of andere leuke versiering.

7. Laat de bonbon een nacht in de koelkast hard worden.