Over mij

Welkom,
Mijn naam is Linda de Bruijn, de ontwerpster van Studio Rosa & Lilly en samen met mijn man en drie kinderen woon ik in het groene Brabant waar ik  mijn sieraden en accessoires ontwerp en maak in mijn eigen studio. Mijn verhaal begint ongeveer 12 jaar geleden....er was eens...zou je bijna zeggen. Ik begon met het maken van sieraden voor mijzelf en later voor anderen. Daarna ging het snel; een website, een webshop op Etsy, Facebook en Instagram. Ik werd fan van de TV serie Outlander en intussen maak ik mijn eigen kostuums en accessoires en bezoek ik fantasy festivals. 

Iedereen is uniek

Ik begon met het maken van sieraden omdat ik graag unieke sieraden wilde dragen, maar deze in de winkel niet vond. Sieraden die niet alleen bij mijn outfit paste, maar ook een bijzonder ontwerp of elementen hadden.

Datzelfde geldt voor mijn kostuums, omdat ik lang van stuk ben en de meeste kant en klare kostuums voor mij niet de juiste lengte hebben, ben ik ze zelf gaan maken, natuurlijk met bijpassende accessoires. Ik maak mijn kostuums specifiek op mijn eigen maten en daarom zijn ze niet te koop. De accessoires zijn wel te koop.

 

Bijzondere handgemaakte elementen

Voor mijn sieraden en accessoires ben ik altijd op zoek naar bijzondere elementen. Hoewel ik in de loop van de tijd veel ervaring heb gekregen en verschillende technieken heb geleerd, zijn er te veel technieken om alle elementen zelf te maken. Gelukkig heb ik een goed oog voor speciale en mooie handgemaakte elementen van andere kunstenaars. Ik kies alleen elementen die me aanspreken en die speciaal zijn, door hoe en wie ze zijn gemaakt of waar ze vandaan komen. Daarnaast gebruik ik ook graag natuurlijke elementen, zoals twijgen of gedroogde bloemen. Hierdoor zijn mijn sieraden ook echt bijzonder.

 

Een sieraad met een verhaal

Bij het maken van mijn sieraden is het maakproces voor mij belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan het eindresultaat. Van het brainstormen over het ontwerp, het zoeken naar het achterliggende verhaal en het selecteren van materialen tot het daadwerkelijk maken van een sieraad, is een reis door mijn verbeelding en vaardigheden, die uiteindelijk eindigt in een bijzonder sieraad.
Ik hou van sprookjes, oude verhalen, fabels, sagen en legendes en duik graag in de geschiedenis van sieraden, juwelen, historische mode en gebruiken.  
Je koopt dus niet alleen een sieraad, maar ook het verhaal achter je sieraad. Deze verhalen vind je in mijn blog.

De meeste sieraden ontstaan tijdens het maken 'als vanzelf' en kan ik meestal geen tweede exemplaar maken. Ook zijn veel elementen uniek of vintage en niet opnieuw te maken of verkrijgbaar.  Hoe een sieraad 'als vanzelf' ontstaat, lees je bijvoorbeeld in mijn gedicht "The jeweler & the musician". 

 

Wat anderen zeggen

"Very well made and exactly how described would order again very responsive and helpful with every part of order!"

- Kaci Klaussen

"Love these earrings. They're better than I expected and I really appreciate the free gift of apple slice earrings. I have worn those a few times a well".

- Lisa Rogers

"This is gorgeous! Thank you".

- Romina Hogue

"Nicely made, authentic look. Love your items!".

- Rick GerardsContact Information

 

Studio Rosa & Lilly

Linda de Bruijn

e-mail: studiorosalilly@live.nl

Stel een vraag:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.handgemaakte sieraden met art onderdelen - unieke fairy sieraden - kostuum accessoires- fairytale sieraden- 18de eeuw sieraden - omslagdoeken - polswarmers - fairy things