Handgemaakte sieraden uit rosmalen

Fantasy sieraden en kostuumaccessoires voor Outlander en folklore festivals

Welkom,
Mijn naam is Linda de Bruijn, de ontwerpster van Studio Rosa & Lilly en samen met mijn man en drie kinderen woon ik in het groene Brabant waar ik  mijn sieraden en accessoires ontwerp en maak in mijn eigen studio. Mijn verhaal begint ongeveer 12 jaar geleden....er was eens...zou je bijna zeggen. Ik begon met het maken van sieraden voor mijzelf en later voor anderen. Daarna ging het snel; een website, een webshop op Etsy, Facebook en Instagram. Ik werd fan van de TV serie Outlander en intussen maak ik mijn eigen kostuums en accessoires en bezoek ik fantasy festivals. 

Unieke handgemaakte fantasy sieraden

Ik begon met het maken van sieraden omdat ik graag unieke sieraden wilde dragen. Sieraden die niet alleen bij mijn outfit paste, maar ook een bijzonder ontwerp hadden. In winkels vond ik ze niet en daarom ben ik ze zelf gaan ontwerpen en maken. 

Bijzondere handgemaakte elementen

Voor mijn sieraden ben ik altijd op zoek naar bijzondere elementen. Hoewel ik in de loop van de tijd veel ervaring heb gekregen en verschillende technieken heb geleerd, zijn er te veel technieken om alle elementen zelf te maken. Gelukkig heb ik een goed oog voor speciale en mooie handgemaakte elementen van andere kunstenaars. Ik kies alleen elementen die me aanspreken en die speciaal zijn, door hoe en wie ze zijn gemaakt of waar ze vandaan komen. Daarnaast gebruik ik ook graag edelsteentjes en natuurlijke elementen, zoals twijgen of gedroogde bloemen. Hierdoor zijn mijn sieraden ook echt bijzonder. 

 

Sieraden met een uniek ontwerp

Ik ontwerp al mijn sieraden zelf, hoewel de meeste sieraden tijdens het maken 'als vanzelf' ontstaan en kan ik meestal geen tweede exemplaar maken. Ook zijn veel elementen uniek of vintage. Hierdoor koop je niet alleen een bijzonder sieraad maar ook een uniek sieraad. 

Sieraad met een verhaal

Bij het maken van mijn sieraden is het maakproces voor mij belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan het eindresultaat. Van het brainstormen over het ontwerp, het zoeken naar het achterliggende verhaal en het selecteren van materialen tot het daadwerkelijk maken van een sieraad, is een reis door mijn verbeelding en vaardigheden, die uiteindelijk eindigt in een bijzonder en uniek sieraad.
Ik hou van sprookjes, oude verhalen, fabels, sagen en legendes en duik graag in de geschiedenis van sieraden, juwelen, historische mode en gebruiken.  Je koopt dus niet alleen een sieraad, maar ook het verhaal achter je sieraad. Deze verhalen vind je op mijn blog

Kostuumaccessoires uit eigen atelier

Ik vind historische kostuums prachtig, maar aangezien ik lang ben (1.80 m) zijn bestaande kostuums voor mij  meestal te kort of te klein, daarom ben ik ze voor mijzelf gaan maken. Niets is zo leuk als gekleed gaan in je kostuum en complimenten te krijgen omdat je er zo bijzonder uitziet.  Bij een zo'n bijzondere outfit horen accessoires die net zo bijzonder zijn om je historische look helemaal compleet maken en daarom maak ik ze ook voor jou. 

Gedichten en Black Out Poetry

Sinds de zomer van 2019 schrijf ik gedichten, zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast maak ik Black Out Poetry, d.w.z. een gedicht halen uit een al bestaande tekst; ik gebruik hiervoor songteksten van mijn favoriete liedjes.
Je vindt een selectie van mijn gedichten hier op de website.

 

Wat anderen zeggen

These are just beautiful and very well made. Love the design and colors. Can't wait to wear them and will enjoy so much.

- Lynn 

"Very well made and exactly how described would order again very responsive and helpful with every part of order!"

- Kaci Klaussen

"Love these earrings. They're better than I expected and I really appreciate the free gift of apple slice earrings. I have worn those a few times a well".

- Lisa Rogers

"This is gorgeous! Thank you".

- Romina Hogue

"Nicely made, authentic look. Love your items!".

- Rick GerardsContact Information

 

Studio Rosa & Lilly

Linda de Bruijn

e-mail: studiorosalilly@live.nl

Stel een vraag:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.handgemaakte sieraden met art onderdelen - unieke fairy sieraden - kostuum accessoires- fairytale sieraden- 18de eeuw sieraden - omslagdoeken - polswarmers - fairy things