Black out poems

Black Out Poetry:  Selecteer uit een bestaande tekst, (bv. een artikel uit de krant, een bladzijde uit een boek) woorden die een gedicht kunnen vormen. De overige woorden maak je met een stift zwart. Hierdoor wordt het gedicht zichtbaar en is er uit de bestaande tekst een nieuw verhaal ontstaan. Er zijn allerlei manieren om de niet-geselecteerde woorden zwart te maken of te illustreren, zoals hiernaast.

Voor mij ligt de uitdaging in het onverantwoord laten van de volgorde van de woorden en geen letters "te lenen" van andere woorden. Zoals het staat in de originele tekst, zo gebruik ik het in het nieuwe gedicht. En omdat ik het zonde vind om bladzijden uit een boek te scheuren, gebruik ik songteksten en andere teksten die ik kopieer of uitprint.

Ik maak Black out poetry voor mijn plezier. Ze zijn niet te koop.

(click om te vergroten)

Op al mijn werken rust copyright. All my work is copyrighted.