Black out poems

Op De Schrijversacademie leerde ik Black Out Poetry maken. Uit een bestaande tekst, bv. een artikel uit de krant, een bladzijde uit een boek, selecteer je woorden die een gedicht kunnen vormen. De overige woorden maak je met een stift zwart. Hierdoor wordt het gedicht zichtbaar en is er uit de bestaande tekst een nieuw verhaal ontstaan. Er zijn allerlei manieren om de niet-geselecteerde woorden zwart te maken of te illustreren, zoals hiernaast.

Voor mij ligt de uitdaging in de volgorde van de woorden onveranderd te laten en geen letters "te lenen" van andere woorden. Zoals het staat in de originele tekst, zo gebruik ik het in het nieuwe gedicht. En omdat ik het zonde vind om bladzijden uit een boek te scheuren, gebruik ik songteksten die ik uitprint.

(click om te vergroten)