Trend Kleuren Voorjaar / Zomer 2017

bron: Pantone

Heldere en levendig kleuren die doen denken aan de tinten die ons omringen in de natuur en die een gevoel van aardsheid geven;

dat is het nieuwe kleurenpalet dat Kleureninstituut Pantone heeft gekozen als kleuren top 10 voor komend voorjaar en zomer.

Een mengsel van vitaliteit, ontspanning en de "Great Outdoors", zoals Pantone dat zelf noemt.

 

Van de warmte van de zonnige dagen met Primrose Yellow tot aan de verkwikkende gevoel van het inademen van frisse berglucht met Kale en het verlangen om te ontsnappen aan ongerepte wateren met Island Paradise.

De top kleuren voor het voorjaar van 2017 voor de mode zijn:

Niagara

Niagara is een klassieke denim-achtige blauw die spreekt tot ons verlangen naar gemak en ontspanning. Comfortabel en betrouwbaar.

Primrose Yellow

Primrose Yellow schittert van warmte en vitaliteit. De blije gele tint neemt ons mee naar een bestemming wordt gekenmerkt door enthousiasme, goede moed en zonnige dagen.

Lapis Blue

Lapis Blue staat voor het overbrengen van nog meer energie. Sterk en zelfverzekerd, wordt deze intense blauwe tint doordrenkt met een innerlijke uitstraling.

Flame

Flame, roodoranje, is gezellig, leuk en liefdevol. Flamboyant en levendig, deze prachtige theatrale tint voegt vurige warmte toe aan het voorjaar 2017 palet.

Island Paradise

Island Paradise is een verfrissende aqua kleur die oproept tot een verandering van omgeving. Een koele blauwgroene tint die appeleert aan onze droom van de grote ontsnapping, Island Paradise is tekenend voor tropische instellingen en onze wens om te ontspannen.

Pale Dogwood

Kornoelje roze is een rustige en vredige roze tint die een aura van onschuld en zuiverheid voortbrengt.

Greenery
Greenery is een pittig geel-groen, dat spreekt tot onze behoefte om te verkennen, experimenteren en opnieuw uit te vinden. Illustratief voor ontluikend gebladerte, geeft Greenery het signaal af om diep adem te halen en nieuw leven in te blazen.

Pink Yarrow

Tropische en feestelijke, Roze Duizendblad is een grillige, niet te negeren tint die verleidt en kwelt. Brutaal, aandacht trekkend en onstuimig, de levendige Pink Yarrow is een boeiende en stimulerende kleur die de geest stimuleert en adrenaline laat stromen.
Kale

Refererend aan het buitenleven en een gezonde levensstijl, is ook Kale een op loof gebaseerde kleur groen, die  doet denken aan onze wens om verbinding te maken met de natuur, vergelijkbaar met de meer levendige Greenery. En, net zoals we zien in de natuur, biedt deze weelderige en vruchtbare, natuurlijke kleur groen een perfecte achtergrond voor de meer levendige kleuren in het palet.
Hazelnoot

Als afronding van de lente 2017 kleuren is hazelnoot een belangrijke neutrale kleur voor de lente. Pretentieloos en met een inherente warmte, is hazelnoot een overgangskleur die moeiteloos de seizoenen verbindt.

Greenery : kleur van 2017

Een verfrissende en revitaliserende kleur groen die symbool staat voor een nieuw begin.

Greenery is een frisse en pittige geel-groene kleur die de eerste dagen van de lente oproept als de natuur de kleur groen doet herleven, herstellen en vernieuwen. Illustratief voor ontluikende bladeren en de weelderigheid van het buitenleven