· 

Droughtlander

Nou dat was het dan, de laatste aflevering van Outlander seizoen 4 zit er op. En nu?? Zonder wekelijkse dosis Jamie en Claire. Hoe overleef je deze "Droughtlander" periode tot aan het nieuwe seizoen, dat pas voor najaar 2019 gepland staat? DVD's terugkijken? De boeken lezen? Ik maakte voor mijzelf een top 10 van mooiste Claire Fraser kostuums en ontwerp bij elke outfit sieraden. In mijn persoonlijke top 10 staan veel kostuums uit het tweede Outlander seizoen. Het verhaal speelt zich in dat seizoen o.a. af aan het Franse hof in Versailles en dat is natuurlijk een inspiratie plek bij uitstek. 
Het eerste paar oorbellen dat ik maakte, is geinspireerd op de "Peony Dress" , een geel bruine japon met bloemen. En niet alleen de japon staat hoog op mijn lijstje, ook de hoed die ze draagt is prachtig. Ooit wil ik zo'n japon zelf maken, maar tot die tijd zijn oorbellen een mooie herinnering aan seizoen 2.
Van de handgemaakte bloemenhangers van keramiek en zachteroze "beaded beads" tot aan de frambooskleurige agaat en chocolade maansteen, zijn deze oorbellen een ode aan dit prachtige kostuum, gemaakt door Terry Dreschbachen tot leven gebracht door Caitriona Balfe als Claire Fraser, lady Broch Tuarach of Castle Lallybroch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Outlander (@outlander_nl) op