· 

Druid dance - Outlander obsessed part 2

In het eerste seizoen van Outlander komt een scene voor waarin druides dansen om een steencirkel, Craigh na Dun. Stel je voor dat het de avond voor Halloween is, het is stikdonker en vrouwen in lange witte gewaden zingen en dansen om een grote steen cirkel om de Godin eer te bewijzen. In hun hand houden ze een lantaarn vast die er uitziet als een grote witte bloemkelk. Er worden vuren aangestoken en een van de dansende vrouwen is zwanger, symbool voor de dood en wedergeboorte van de zonnegod. De vrouw die de fakkel in het midden draagt staat symbool voor de Godin in al haar glorie. Als de zon opkomt stoppen de druides met dansen. Een van de mooiste scenes uit de serie Outlander, vooral omdat de muziek je kippenvel geeft. Ik vond het fascinerend  om te zien en ook de muziek is prachtig; druide lantaarn sieraden konden natuurlijk niet uitblijven.

 

Je kunt de scene in onderstaande video fragment van Youtube hier bekijken, . Het filmpje is eigenlijk samengesteld uit twee scenes: de nachtelijke aanbidding van Geillis Duncan (gespeeld door Lotte Verbeek) en de soundtrack van de Outlander TV serie.
De soundtrack Skye boat Song is een bewerking van een oud Schots volksliedje over Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart) die na de nederland van de Jacobietenopstand in 1745 wist te ontsnappen naar het eiland Skye:

 

Sing me a song of a lass that is gone
Say, could that lass be I?
Merry of soul she sailed on a day
Over the sea to Skye

 

Muziek is van Bear McCreary, featuring vocals Raya Yarbrough.

Zelf een druide lantaarn maken?? Hier vind je een DIY

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0