· 

Opzetten en weer uithalen

Leren door opzetten en weer uithalen kun je dit wel noemen. Omdat ik zo aarzel om haakpatronen van anderen te gebruiken, heb ik zelf iets bedacht. Telkens als ik een patroon zag dat ik echt leuk vond, stond er een copyright waarschuwing bij. Daarom heb ik voor mijzelf een eenvoudig patroon gemaakt met steken die ik beheers. Eigenlijk gewoon opgeschreven hoe ik het maak en daarna uitgetypt op de computer.
Nu ben ik het patroon aan het uitproberen met verschillende soorten garen. Ik ben niet zo "technisch" aangelegd, dus gewoon maar begonnen en gekeken hoe het uitviel. Nou sommigen goed en anderen dus totaal niet. Uithalen en opnieuw beginnen dus. Op deze manier kan ik goed uitvinden wat wel en wat niet werkt. Welke soort garen fijn aanvoelt en welke kleuren mooi zijn.