· 

Knotsgekke boom oorbellen

Deze oorbellen maakte ik al in de kerstvakantie en was ze totaal vergeten. Gekke takjes met druppels van porselein...het hoeft tenslotte niet alle dagen serieus te zijn :-). De takjes zijn echt en zorgvuldig behandeld en geconserveerd, een proces dat ongeveer twee weken duurt. Soms blijven er na het zagen stukjes over met knoesten; daar maakte ik onderstaande oorbellen mee. Samen met handgemaakte druppels van porselein en sari zijde werden het knotsgekke boom oorbellen.

woodland sieraden, kunstzinnige sieraden, natuur sieraden

Na een behandeling met soda en chloor zijn de takjes schoon en beestjes vrij. Nu mogen ze een paar weken drogen en bleken in de zon. Daarna zijn ze klaar om te worden bewerkt : zagen, schuren, vijlen, schilderen en sealen met speciale lak. Het eindresultaat zie je in de laatste twee foto's.

Reactie schrijven

Commentaren: 0